Tanıtım

Aksaray Üniversitesi, Bakanlar Kurulu tarafından, 2006 yılı içerisinde kurulması kabul edilen bir devlet üniversitesidir. 17 Mart 2006 tarihli 26111 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan 5467 sayılı kanunla Niğde Üniversitesi' ne bağlı iken adı ve bağlantısı değiştirilerek , fakülte ve yüksekokulları kendi bünyesinde oluşturulan Aksaray Üniversitesi Rektörlüğe bağlanmıştır.

Bu program, Gıda İşleme Bölümü-Süt ve Ürünleri Teknolojisi alanında 120 AKTS kredilik ve 2 yıllık ön lisans sistemine tabidir.Program başarılı bir şekilde tamamlanıp, program yeterlilikleri sağlandığında Süt ve Ürünleri Teknolojisi alanında Ön Lisans derecesine sahip olunur.

Adayların Lise ve dengi okul diplomasına sahip olması ve Üniversite Öğrenci Seçme Sınavindan YGS 2 puan türünden yeterli puanı almış olması gerekmektedir veya sınavsız geçiş hakkı ile meslek liselerinin ilgili bölümlerinden geçiş yapılabilmektedir.

Ön Lisans eğitimini başarı ile tamamlayan mezunlar, DGS (Dikey Geçiş Sınavı )'ndan yeterli puana sahip olmaları koşuluyla, üniversitelerin '' Gıda Mühendisliği'', '' Kimya '',''Beslenme ve Diyebatik'',''Süt Teknolojisi'' bölümleri gibi 4 yıllık lisans programlarına dikey geçiş yapabilmektedir.

Programı başarıyla tamamlamak için programda mevcut olan derslerin tümünü ( 120 AKTS karşılığı ) geçmek, 4.00 üzerinden en az 2.0 ağırlıklı not ortalaması elde etmek gerekmektedir.
Süt ve Ürünleri Teknolojisi Programı mezunları, kamuda (Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'na bağlı kuruluşlarda, Hıfzısıhha Enstitüsü, Belediyeler, İl Sağlık Müdürlükleri vb.) özel sektörde ( Süt fabrikaları, mandıralar, süt ürünleri katkı maddeleri ve ambalaj üreticileri, yemek sanayinde),özel laboratuarlar ve bunların AR-GE ve kalite kontrol laboratuvarlarında ''Süt Teknikeri'' olarak çalışabilmektedir.